Polityka prywatności

Jakie dane o Tobie zbieramy?
Dane Użytkownika zbierane podczas rejestracji
Abyś mógł skorzystać z niektórych funkcji naszego systemu będziesz musiał sie zarejestrować. Podczas rejestracji zapytamy Cię o Twój adres email oraz imię i nazwisko. Po rejestracji otrzymasz na podany przez siebie adres e-mailowy hasło wygenerowane przez administratora.
Dane zbierane podczas korzystania z Giełdy Pytań
Podczas korzystania z Giełdy Pytań system poprosi Cię o podanie imienia i nazwiska oraz adresu e-mail. Po zadaniu pytania i zapoznaniu się z regulaminem, wysyłasz swoje pytanie, które trafia automatycznie do Ekspertów portalu. Eksperci wprowadzają swoje oferty do systemu, który odsyła je na Twoje konto na portalu. Żeby zobaczyć otrzymane oferty, musisz zalogować się do sowjego konta w systemie. Jeżeli zdecydujesz się na którąś z otrzymanych ofert, zostaniesz skierowany do systemu płatności elektronicznych PayU, który poprosi Cię o potrzebne do dokonania transakcji dane – firma ta nie będzie wykorzystywać tych danych w żadnym innym celu. Portal nie uczestniczy w tej części zbierania danych.
Dane zbierane automatycznie
Podczas Twojej wizyty na naszej stronie internetowej, automatycznie zbierane są dane dotyczące Twojej wizyty, np. Twój adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp.
Dane zbierane, gdy kontaktujesz się z nami
Gdy kontaktujesz się z nami za pomocą strony internetowej, telefonu, poczty email, itp. przekazujesz nam swoje dane osobowe, np. imię, nazwisko, adres email, itp.
W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane?
W żadnym wypadku nie będziemy sprzedawali danych zebranych o Tobie podmiotom trzecim.
Dane zbierane podczas rejestracji będą wykorzystane wyłącznie do umożliwienia Tobie zalogowania się do naszego systemu. Rejestracja jest obowiązkowa jeżeli chcesz zadać pytanie w Giełdzie Pytań.
Dane zbierane przez portal w celu realizacji transakcji w Giełdzie Pytań, są przekazane Ekspertowi, którego ofertę wybrałeś. Kancelaria Ekspercka kontaktuje się z Tobą, aby wykonać usługę.
Jeżeli zapisałeś się na nasz Newsletter, lub w inny sposób wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie, wykorzystamy Twoje dane w celu wysłania Ci naszego Newslettera. Zostaniesz zapytany czy chcesz otrzymywać Newsletter podczas rejestracji.
Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach, lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane te są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku.
Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą, a naszym serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie.
W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.
W przypadku naruszenia Regulaminu naszego serwisu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.
W jaki sposób będziemy się z Tobą kontaktować?
Jeżeli dokonałeś transakcji zakupu towaru, możesz otrzymać od nas emaile dotyczące Twojej transakcji. Możemy również kontaktować się z Tobą telefonicznie, jeżeli będziemy mieli ważne informacje dotyczące Twojej transakcji.
Jeżeli zapisałeś się na nasz Newsletter, lub w inny sposób wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie, będziesz od nas otrzymywać drogą e-mailową nasz Newsletter.
W jaki sposób możesz poinformować nas o zmianie danych?
Po zalogowaniu się do systemu i wybraniu sekcji Dane, możesz wprowadzić zmiany lub usunąć swoje dane osobowe zbierane podczas rejestracji i używane do zalogowania się do systemu i wysyłki Newslettera. Danych użytych do transakcji zakupu nie można zmienić, ani usunąć, gdyż są one częścią rachunku lub faktury. Danych zbieranych automatycznie nie da się zmienić lub usunąć.
W jaki sposób zabezpieczamy Twoje dane osobowe?
Komunikacja między Twoim komputerem a naszym serwerem gdy zbieramy Twoje dane osobowe, jest zaszyfrowana. Dodatkowo nasze bazy danych zabezpieczone są przed wglądem osób trzecich.
Zmiany naszej polityki prywatności.
Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.
Kontakt
Firma zbierająca dane: Mentax Sp. J. Bartosik, Polak, Tlołka; ul. Leśna 20; 75-583 Koszalin
W razie dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności, prosimy o kontakt korzystając z formularza na stronie kontaktowej.



Facebook